FC Groningen en FC Emmen in evenwicht

FC Groningen aan de bal tegen FC Emmen
FC Groningen aan de bal tegen FC Emmen © JKBeeld
FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen op het uitverkochte sportpark Boerbos in Rolde.
Nadat FC Groningen vrijdagmiddag met 'de reserves' van De Graafschap won met 1-0, stond er voor de beoogde basisploeg een dag later de traditionele oefenwedstrijd tegen FC Emmen op het programma.
Het was voor het eerst dat Dick Lukkien en ook assistent-trainer Casper Goedkoop tegen hun voormalige werkgever in actie kwamen. Bij FC Emmen stonden voormalig FC Groningen-spelers Jan Hoekstra, Mike te Wierik en Maikel Kieftenbeld in de basis. Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi, Lucas Bernadou en transfertarget Rui Mendes kwamen bij het team van Fred Grim niet in actie, vanwege blessures.
Lukkien: 'Onze minste oefenwedstrijd tot nu toe'
Lukkien kon niet beschikken over Nick Bakker (heeft nog geen contract en is geblesseerd), Isak Määttä en Daleho Irandust. Meerdere spelers die vrijdag tegen De Graafschap speelden kwamen eveneens niet in actie.

Punten in de eerste helft

De 3000 toeschouwers zagen FC Emmen, spelend in het uittenue, al na zes minuten op voorsprong komen. Een strak voorgesneden vrije trap van Patrick Brouwer werd keurig ingekopt door de nieuwe targetman van FC Emmen, Piotr Parzyszek.
De bezoekers bleven daarna makkelijker voetballen dan FC Groningen zonder echt gevaarlijk te worden. De groen-witten kwamen naarmate de eerste helft beter in de wedstrijd, maar met name Kevin van Veen had het vizier een aantal keren niet op scherp staan.
FC Groningen tegen FC Emmen op de Rolder grasmat
FC Groningen tegen FC Emmen op de Rolder grasmat © Van Oost Media
Dat had Ragnar Oratmangoen vlak voor rust wel. Na goed voorbereidend werk van Luciano Valente kon de 25-jarige aanvaller uit Oss de bal vanaf een meter of elf keihard achter doelman Hoekstra schieten.

Emmen de grootste kansen

Na de pauze was er niet echt een bovenliggend team, maar kreeg FC Emmen de grootste kansen. Toch was Van Veen na tien minuten dichtbij de voorsprong voor FC Groningen, maar Hoekstra stond keurig op zijn post. De ploeg van Grim was via George Younan dichtbij een goal, maar een uitstekende redding van Michael Verrips voorkwam een doelpunt. Vlak voor tijd was invaller Fofin Turay eveneens dicht bij een goal, maar zijn schot ging net naast.
Duarte: 'Blij dat ik weer heb kunnen spelen'
Volgende week zaterdag speelt FC Groningen de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In Zwolle wordt dan twee keer gespeeld tegen PEC, waarbij zowel de beoogde basisploeg als de wisselspelers een hele wedstrijd in actie komen. Een week later, op vrijdag 11 augustus, gaat de Keuken Kampioen Divisie van start met de wedstrijd tegen Jong Ajax.
Samenvatting FC Groningen - FC Emmen
Opstelling FC Groningen:
Verrips, Van Gelderen (80’ Van Kaam), Rente (60’ Blokzijl), Balker, Peersman, Pelupessy, Duarte (36’ Schreuders), Valente (70’ Suslov), Oratmangoen (70’ Turay), Lien (70’ Krüger), Van Veen (80’ Slor).