DIO pakt punt tegen RKHVV

GRONINGEN - In de Hoofdklasse C speelde DIO Groningen zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen RKHVV. Alle doelpunten vielen na rust.
Voor de pauze viel er weinig te genieten op Sportpark Kardinge. Vlak na rust brak Johnson Bacuna de wedstrijd voor DIO open. Na slecht uitverdedigen van de bezoekers schoof de aanvaller de bal het doel in. Lang kon DIO niet van de voorsprong genieten, want in de 52ste minuut stond het alweer 1-1 door een doelpunt van Leon Pruis.
In een gelijkopgaande wedstrijd kregen beide ploegen voldoende kansen op een voorsprong. DIO-doelman Jelmer Kiewiet redde zijn ploeg tot twee maal toe door van dichtbij handelend op te treden. Aan de andere kant had Bacuna zijn ploeg op voorsprong kunnen koppen, maar hij kopte voorlangs.
Met minder dan tien minuten op de klok kwam DIO alsnog op voorsprong door Stefan de Blok. Op aangeven van Bacuna schoot hij hard raak, maar net als na de 1-0 voorsprong maakte RKHVV vlot gelijk via opnieuw Pruis. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam DIO nog goed weg, nadat twee ballen van de lijn werden gehaald.
DIO heeft nu twee punten uit negen wedstrijden en blijft daarmee laatste in de Hoofdklasse C.