Tweede aanhouding voor geweldsincidenten in Winschoten

Politie aan de Transportbaan in Winschoten, na de schietpartij daar
Politie aan de Transportbaan in Winschoten, na de schietpartij daar © Persbureau Meter
De politie heeft een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij geweldsincidenten in Winschoten, begin vorige maand.
De man zit in volledige beperking, zegt een woordvoerder van de politie. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Steek- en schietpartij

Eerder werd op het vliegveld van Düsseldorf in Duitsland een 58-jarige Winschoter aangehouden in verband met de incidenten. Het geweld begon op 6 juli in de middag met een steekpartij op een terras in Winschoten, in de avonduren werd er geschoten op een industrieterrein.

Ook incidenten in Oude Pekela en Groningen

Na de incidenten in Winschoten, werd er enkele dagen later ook geschoten in Oude Pekela. Later was er een explosie bij een winkelpand in de Herestraat in Groningen. De politie doet onderzoek naar het verband tussen die gebeurtenissen.
Bronnen verklaarden eerder tegenover RTV Noord dat er inderdaad een verband is tussen de gebeurtenissen. De oorsprong zou liggen in een conflict dat ontstond op een terras in Winschoten.
Vanwege de onrust door het geweld, zette de gemeente Oldambt een streep door de Nacht van Winschoten, die op vrijdag 14 juli gepland stond. ' 'Het doet heel veel pijn, maar het risico was gewoon te groot. Het gaat uiteindelijk om de veiligheid van mensen', zei burgemeester Cora-Yfke Sikkema over dat besluit.