Instellingen

Frans Bauer opent stembus Alle 50 Goud

Frans Bauer opent de stembus
© Rens van Stralen

GRONINGEN - Voor de veertiende keer is dinsdagmiddag de stembus voor Alle 50 Goud open gegaan. Zanger Frans Bauer had de eer om als eerste zijn stem uit te brengen.

Lang hoefde Frans niet na te denken over zijn favoriete Nederlandstalige lied. Hij heeft gekozen voor 'Ik verscheurde je foto' van Koos Alberts. 'Dat nummer heb ik honderden keren meegezongen tijdens zijn optredens', aldus Frans in de Muziekfabriek op Radio Noord.

In Alle 50 Goud zijn de vijftig mooiste liedjes verzameld die gezongen zijn in het Nederlands, Gronings of een andere streektaal. Het leuke aan Alle 50 Goud is, dat u de lijst samenstelt. Aan de hand van uw Top 5 geeft het Muziekbureau van RTV Noord punten aan alle nummers waarop wordt gestemd. Na veel rekenwerk rolt uit al die duizenden lijstjes met favorieten uiteindelijk op Oudjaarsdag Alle 50 Goud.

Al sinds het begin in 1998 staat 'Het het nog nooit zo donker west' van Ede Staal fier bovenaan. Maar de laatste paar jaar komt het aantal stemmen van 'De roos' van Wia Buze steeds dichter bij het aantal dat Ede krijgt voor zijn klassieker. U bepaalt met uw stem of het Ede, Wia of nóg iemand anders wordt die bovenaan komt te staan.

Frans weet wel welke van zijn liedjes hij graag in Alle 50 Goud terug zou zien. 'Ik vind nog steeds dat 'Als sterren aan de hemel staan' één van mijn mooiste liedjes is, dus die mag eigenlijk niet ontbreken in deze lijst'.

Laat u ons weten wat uw vijf favoriete liedjes zijn in het Nederlands, Gronings of een andere streektaal en help zo mee met het samenstellen van Alle 50 Goud!

Radio Noord: zaterdag 31 december van 12.15 - 18.00 uur
TV Noord: zaterdag 31 december vanaf 18.11 uur