Donar niet in beroep tegen uitspraak licentiecommissie

Het zijn spannende tijden voor Donar
Het zijn spannende tijden voor Donar © JKBeeld
De curatoren die de boedel van Donar beheren, hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de licentiecommissie. Dat laat curator Sander Vos weten. ‘Er is weinig tijd tot aan de start van het nieuwe seizoen, maar een doorstart lijkt nog altijd goed mogelijk.’
De licentiecommissie wilde dat de nieuwe BV eerst een crediteurenakkoord zou sluiten met de schuldeisers. Dat moest bovendien binnen drie weken geregeld zijn. Maar juist omdat dat akkoord eerder mislukte, werd afgelopen maandag het faillissement aangevraagd. Vandaar dat voorzitter Jakob Klompien, van de werkgroep die Donar moet redden, sprak van een 'onmogelijke' voorwaarde.

'Voldoende aanknopingspunten'

‘Wij hebben een constructief gesprek met de licentiecommissie gehad, waarna in samenspraak met de beoogde doorstarter besloten is om geen hoger beroep in te stellen’, vertelt Vos. De curator wil niet te veel over de komende stappen kwijt ‘om het proces niet te verstoren'.
‘Als gevolg van het overleg zien wij, binnen de gestelde kaders, voldoende aanknopingspunten om tot een concrete oplossing te komen. Hiervoor zal evenwel nog het nodige moeten worden uitgewerkt. Van belang is hier de uitleg die gegeven kan worden aan het geldende reglement en de gegeven beslissing', aldus Vos.

Weinig tijd

Curator Sander Vos blijft wel hoopvol. ‘Wij gaan de komende periode eerst opnieuw in gesprek met alle betrokkenen en hopen daarna op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Donar. Er is weinig tijd tot aan de start van het nieuwe seizoen, maar een doorstart lijkt nog altijd goed mogelijk.’
Toch begint de tijd met de dag meer te dringen voor Donar, want de BNXT League gaat eind september alweer van start.