Extra inzet politie tegen drugsoverlast

GRONINGEN - De politie heeft zich de afgelopen weken extra ingezet tegen drugsoverlast in de westelijke stadswijken van Groningen.
Ze wilde beter zicht krijgen op mogelijke panden van waaruit gedeald wordt. Op de Pleiadenlaan werd een vermoedelijke drugsdeal met cocaïne onderschept. Daarbij werden drie mensen aangehouden.
De politie krijgt uit de westelijke stadswijken relatief weinig meldingen over drugshandel vanuit woningen en eventuele overlast. Op basis van de wel aanwezige signalen werd in overleg met de gemeente door de politie besloten om drie weken extra toezicht te houden op mogelijke drugspanden of locaties waar gedeald zou worden. Ook het verkeer van dealers of junks werd in de gaten gehouden en zo mogelijk onderschept. Om dit zoveel mogelijk onopvallend te kunnen doen, stelde de gemeente de politie twee scooters ter beschikking.
Na drie weken intensief toezicht heeft de politie niet de indruk dat er in de westelijke stadswijken ernstige vormen van drugshandel en overlast aan de orde zijn. Wel werd op de parkeerplaats bij het benzinestation aan de Pleiadenlaan een 34-jarige inwoner van Uithuizen aangehouden. Bij de man in de auto werd 10 gram cocaïne gevonden. De man had op de parkeerplaats kort ervoor contact gehad met een 31-jarige inwoner van Groningen. Ook deze man en zijn vriendin werden aangehouden nadat bleek dat hij duizend euro in zijn bezit had. De 31-jarige ontkende dat hij de cocaïne aan de 34-jarige had verkocht.