Instellingen

Gewonde bij overval woning in Groningen

In de buurt van de woning vond de politie een pistoolholster.
© Martin Nuver / 112 Groningen
© Martin Nuver / 112 Groningen

GRONINGEN - Vier mannen hebben vrijdagnacht een overval gepleegd op een woning aan de Fossemaheerd in Groningen. Bij de overval is de 52-jarige bewoner gewond geraakt.

De 52-jarige Stadjer had bezoek van zijn 22-jarige neef uit Hoofddorp. Rond 2:00 's nachts wilden beide mannen de woning verlaten toen vier gemaskerde mannen de woning binnendrongen. De bewoner en zijn neef werden daarbij met vuurwapens bedreigd.

De overvallers eisten geld en probeerden de 52-jarige bewoner vast te binden met een tie-wrap. De 22-jarige neef vluchtte naar het dak van de woning. Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden. De politie stelde direct een zoektocht in. Het is nog onduidelijk of de overvallers buit hebben meegenomen.

In de omgeving van de woning werd een leeg holster aangetroffen. De politie heeft het sterke vermoeden het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De 52-jarige bewoner blijkt eigenaar te zijn van een coffeeshop The Happy in Groningen. De politie heeft de woning van het slachtoffer doorzocht maar daar geen bijzonderheden als drugs of grote geldbedragen aangetroffen.