FC Groningen onderhandelt met Manchester United over komst vleugelaanvaller

Noam Emeran viert een doelpunt in het shirt van Manchester United
Noam Emeran viert een doelpunt in het shirt van Manchester United © ANP
In de zoektocht naar een extra vleugelaanvaller is FC Groningen uitgekomen bij Noam Emeran. De 20-jarige Fransman staat momenteel onder contract bij de Engelse grootmacht Manchester United.
Emeran is een linksbenige aanvaller die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan. Dat deed hij de afgelopen twee seizoenen in het onder 21-team van The Mancunians, waarmee hij uitkwam in de beloftencompetitie. Emeran staat bekend als een snelle en doelgerichte aanvaller, die een actie in huis heeft en diepte in zijn spel heeft. Een speler met kenmerken waar FC Groningen al langere tijd naar op zoek is.

Prijskaartje

De 20-jarige vleugelaanvaller met Rwandese roots werd geboren in het Franse Paray-le-Monial, ten noorden van Lyon. Via het Belgische Brussels FC kwam hij terecht bij de jeugdopleiding van Entente SSG in z’n thuisland, waar hij de stap maakte naar SC Amiens en op de radar kwam van de Engelse grootmacht, die in 2018 twee miljoen euro neertelde voor de Franse jeugdinternational. Ook Juventus en Paris Saint-Germain toonden destijds interesse. 
Emeran kreeg in de voorbereiding op dit seizoen de gelegenheid van Manchester United-trainer Erik ten Hag om zich te laten zien in de hoofdmacht. Zo kreeg hij zondag op Old Trafford nog tien minuten speeltijd in het oefenduel tegen Athletic de Bilbao (1-1). Midweeks trof Emeran ook nog doel voor de beloften van United in het oefenduel bij Chester FC (0-4).

Goede indruk

De snelle buitenspeler maakte in de voorbereiding een goede indruk op Ten Hag en de fans, maar om vlieguren te maken wordt gekeken of de Franse aanvaller elders speelminuten kan maken. Vorige maand informeerden onder meer Anderlecht, RC Strasbourg, Coventry City, Sunderland en Vitesse naar de mogelijkheid om Emeran te huren, maar concreet werd dat niet. FC Groningen kijkt nu naar de mogelijkheden om hem op huurbasis over te nemen.
De Groningers vingen in de zomerse transferwindow al meermaals bot bij beoogde vleugelaanvallers. Onlangs werd nog een lijntje uitgelegd naar Rui Mendes van FC Emmen, maar de Trots van het Noorden kon niet bieden wat de Emmenaren verlangden. Ook door een potentiële versterking uit Italië ging vorige week een streep.
Voordat de komst van Emeran naar FC Groningen kan worden beklonken, moeten de Groningers er eerst met Manchester United uitkomen. Daarover zijn onderhandelingen gaande.