'Stop met vervolging van moordverdachte uit Siddeburen'

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie moet stoppen met de vervolging van de 62-jarige moordverdachte Kasem M. uit Siddeburen. Dat verzoek heeft zijn advocaat vandaag bij de rechtbank neergelegd.
Justitie verdenkt M. nog steeds van de moord op zijn 36-jarige vrouw Ilham Benchelh. Zij is sinds begin 2010 spoorloos. Het onderzoek naar haar verdwijning heeft tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd. In oktober liet de rechtbank de man dan ook gaan. Justitie ging ondertussen naar eigen zeggen door met het verzamelen van bewijs.
Advocaat Fred Kappelhof meent dat de tijd nu is gekomen om de vervolging definitief te staken. Volgens de raadsman heeft het Openbaar Ministerie in de voorbijgaande maanden geen extra bewijs kunnen vinden. Ook een verdachte van een ernstig misdrijf moet volgens Kappelhof uiteindelijk weten waar hij aan toe is.
De van oorsprong Marokkaanse Ilham Benchelh verdween op 11 januari uit de woning van het stel in Siddeburen. Ze liet een jong kind achter. Sinds haar verdwijning is niets meer van haar vernomen. Justitie heeft bloedsporen aangetroffen in de matras van het stel.
De twee liepen rond met plannen om te scheiden. Verdachte Kasem M. ontkent iets met de verdwijning van zijn vrouw te maken te hebben.