N362 weer open voor verkeer

DELFZIJL - De N362 bij Delfzijl is vrijdag vrijwel de hele dag afgesloten geweest voor verkeer, pas rond 18:00 werd de weg weer vrijgegeven. Vrijdagochtend kantelde op de N362 ter hoogte van Meedhuizen een met waterstofperoxide gevulde tankwagen.
De provincie is lang bezig geweest met het herstellen van de beschadigde berm en het leegpompen van de langs de weg gelegen sloot. Die raakte vervuild met waterstofperoxide en diesel van de vrachtwagen.
Een deel van de vloeistof werd overgepompt naar een andere tankauto. De gecrashte tank, waarin nog een deel van de lading zit, werd met een andere dieplader en onder begeleiding van brandweer en politie naar een bedrijf op het Chemiepark van Delfzijl gebracht.
De brandweer heeft de gekantelde tankwagen urenlang nat gehouden om de waterstofperoxide te verdunnen die uit het lek stroomde. Waterstofperoxide is een ontzettend bijtende stof, zeker in hoge concentraties zoals in de tankwagen, aldus een woordvoerder van de brandweer.
De chauffeur van de vrachtwagen raakte bij het ongeluk gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Hij is niet in aanraking geweest met de vloeistof.