Instellingen

SC Veendam krijgt te weinig tegen koploper Zwolle

© Acta Fotografie
© Acta Fotografie

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft met 1-0 verloren van FC Zwolle. Tien minuten voor tijd werd de winnende treffer gescoord door de koploper. Aan een mistige Langeleegte liet Veendam een goede indruk achter en had gezien het spel wel een punt verdiend.

In de beginfase was Zwolle de gevaarlijkste ploeg. De Veendam-verdediging werd aan de linkerkant een aantal keren op snelheid geklopt. Grote kansen leverde het niet op. De eerste mogelijkheid was na een kwartier spelen voor Veendam. Opoku mocht twee keer aanleggen, maar kon doelman Boer niet passeren. De aanvaller van Veendam kreeg later nog een kans. Zijn lob werd met enige moeite gekeerd door de keeper.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide ploegen goede kansen op de openingstreffer. Eerst schoot Opoku namens Veendam op de paal. Vlak daarna kreeg Zwolle-spits Van den Berg een niet te missen kans. Hij wachtte te lang en daardoor konden Cijntje en doelman Nienhuis het schot in eendrachtige samenwerking blokkeren. Narsingh speelde zich kort daarop vrij in het strafschopgebied. Zijn inzet in de korte hoek werd gestopt door Nienhuis.

In de tweede helft ging Veendam fanatiek op jacht naar een doelpunt. De eerste uitval van Zwolle leverde meteen een schietkans op voor Slot. Nienhuis moest gestrekt naar de hoek en verwerkte de bal tot hoekschop. Veendam bleef aandringen en toonde veel strijdlust. Anco Jansen bezorgde Boer veel problemen via een harde vrije trap.

Een counter van Veendam eindigde bij Cijntje. Zijn schot ging hoog over. Gaandeweg de tweede helft nam de aanvalsdrift van Veendam af. Zwolle kreeg meer en meer de overhand. Slot schoot eerst buiten bereik van Nienhuis op de lat. Tien minuten voor het einde scoorde Van den Berg uit een voorzet van invaller Saymak, die eerst Cruz Vicente handig omspeelde.

Met de moed der wanhoop hoopte Veendam in de slotfase nog een verdiende gelijkmaker te forceren. Die kwam er niet omdat de energie voor een echt slotoffensief ontbrak. Anco Jansen werd in blessuretijd uit het veld gestuurd. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf de topscorer na een lichte overtreding rood.