Gemeenteraad wil Occupy weg uit Groninger binnenstad

GRONINGEN - Een meerderheid van de Groninger gemeenteraad vindt dat de Occupy-demonstranten moeten verdwijnen uit de binnenstad van Groningen.
Na de VVD hebben nu ook de PvdA en de Stadspartij zich tegen het tentenkamp op het Waagplein gekeerd. En daarmee neemt de druk op Burgemeester Rehwinkel toe om een besluit te nemen.
De actievoerders bivakkeren nu een maand achter het stadhuis in de stad. Ze demonstreren tegen de grote economische verschillen in de wereld. Dat vinden de meeste partijen in de Groninger gemeenteraad wel sympathiek, maar wat betreft een meerderheid is het punt gemaakt: inpakken en wegwezen.
Vanuit het Stadhuis zijn al herhaaldelijk pogingen gedaan om de actievoerders te laten verhuizen maar tot nu toe zonder resultaat. Partijen in de Groninger gemeenteraad vinden dat burgemeester Rehwinkel een ultimatum moet stellen.
Burgemeester Rehwinkel laat in een reactie weten dinsdagavond een gesprek te hebben met een delegatie van de Occupy-mensen op het Waagplein. Hij verwacht er in goed overleg samen uit te komen met de actievoerders.