Glasvezelbedrijf ViberQ failliet: gemeente Het Hogeland hoopt op overname

Medewerkers van ViberQ aan het werk (archief)
Medewerkers van ViberQ aan het werk (archief) © Jos Schuurman/FPS
De rechtbank in Groningen heeft maandag het Groninger glasvezelbedrijf Rodin Fiber, dat opereert onder de handelsnaam ViberQ, officieel failliet verklaard. De gemeente Het Hogeland hoopt dat haar inwoners zo min mogelijk hinder zullen ondervinden van deze ontwikkeling, vooral omdat er onlangs huishoudens op dit glasvezelnetwerk zijn aangesloten.
Vorige week werd al bekend dat het bedrijf in zwaar weer verkeerd. Het faillissement hangt samen met de recente ondergang van zusterbedrijf Rodin Broadband Groningen (RBG). Dit ging twee maanden geleden al failliet.
Inwoners die inmiddels zijn aangesloten op het glasvezelnet kunnen gewoon gebruik blijven maken van de diensten laat de gemeente Het Hogeland weten: 'Op dit moment is nog niet concreet te zeggen hoe en wanneer de aanleg van glasvezel verder wordt voortgezet. De curator gaat er wel van uit dat ViberQ wordt overgenomen en dat de aanleg van glasvezel dus door gaat.'
Dat betekent dat ook bestrating weer zal worden hersteld daar waar dat nog moet gebeuren.
Inwoners die klachten hebben over het straatwerk, kunnen zich melden bij de gemeente. De gemeente zal het straatwerk dan laten herstellen.