Flames weggespeeld in Tsjechië

© Arnold Meijer/Acta Fotografie
NYMBURK - GasTerra Flames is dinsdagavond weggespeeld in Tsjechië. Tegenstander in het tweede Eurocupduel Nymburk rolde de Groninger basketballers op met 93-60.
Het eerste kwart was met 20-17 voor de ploeg van coach Hakim Salem. Nog voor de rust nam de thuisclub het heft echter in handen. Het tweede kwart ging met 24-14 naar de Tsjechen.
Flames bleef in de tweede helft nog een tijdje in het spoor van Nymburk, maar toen de Groningers op twee punten waren genaderd, gaf de thuisploeg gas. Aanvallend speelden de Groningers niet meer als een team en verdedigend werd de Tsjechen te veel ruimte gegund. De cijfers van het vierde kwart (28-5) waren veelzeggend.
David Bell werd topscorer met 18 punten, maar verdedigend liet de spelverdeler veel steken vallen. Coach Salem gaf Sander de Roos voor het eerst dit seizoen speeltijd in een officiële wedstrijd.