Schietpartij in Hoofdstraat Beerta: twee verdachten aangehouden (update)

De Hoofdstraat in Beerta, waar het schietincident plaatsvond, is afgezet
De Hoofdstraat in Beerta, waar het schietincident plaatsvond, is afgezet © Marco Grimmon/RTV Noord
In de Hoofdstraat in Beerta is dinsdagochtend rond 10.45 uur een schietpartij geweest. Daarbij is een 53-jarige vrouw uit Beerta gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft meteen een buurtonderzoek opgestart en een sporenonderzoek gedaan. Even later werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beiden uit Beerta.

'Incident in relationele sfeer'

De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest van de schietpartij. Vermoedelijk gaat het om een incident in relationele sfeer. De verdachten zitten vast en worden worden verhoord.
Ten tijde van het onderzoek was het druk in de Hoofdstraat. Verschillende huldiensten reden af en aan en er was een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Omwonenden hadden zich verzameld rondom de plek waar het allemaal was gebeurd.

'Ik zag mensen wegrennen'

'Ik heb meerdere schoten gehoord. Ik denk drie', zegt een van de personen op straat die net de hond aan het uitlaten was. Net als andere mensen die een kijkje nemen bij de plek wil de persoon niet met naam worden genoemd. De angst zit er goed in na recente schietpartijen in Winschoten en Pekela, zeggen de aanwezigen.
Een andere man en een vrouw hoorden de schoten ook. Daarop gingen ze naar buiten. 'Ik ging kijken wat er aan de hand is en zag mensen wegrennen. Ik ben er achteraan gaan rennen, maar raakte ze kwijt', zegt de man.
Zijn vrouw: 'Het gebeurde hier op de stoep. Er is in elk geval één persoon neergeschoten, een vrouw. Dat zag er niet heel goed uit.'
Bekijk hier beelden van het politieonderzoek en de inval in een woning:
Politie doet inval na schietpartij in Beerta

Vijf kogelhulzen gevonden

Dat er schoten zijn gelost, wordt snel duidelijk. 'Hier ligt ook nog een kogel!', roept een omstander. Volgens een 112-fotograaf ter plaatse zijn er vijf kogelhulzen gevonden in en om de Hoofdstraat.

Inval door arrestatieteam

Het arrestatieteam van de politie heeft na de schietpartij een inval gedaan in een woning aan de Annefrankstraat in Beerta. De politie kan niet zeggen of er een verband is met de schietpartij in het dorp.
Het arrestatieteam doet een inval in Beerta
Het arrestatieteam doet een inval in Beerta © Persbureau Meter
Dit bericht is aangevuld met het nieuws dat er twee verdachten zijn aangehouden en de leeftijd van de vrouw die gewond is geraakt.