Schietpartij bij Friesestraatweg in Stad: 'Bizar dat ze hier met doorgeladen wapens rondlopen'

Een tunnel bij de Friesestraatweg is afgezet door de politie
Een tunnel bij de Friesestraatweg is afgezet door de politie © Tristan Braakman/RTV Noord
De politie heeft dinsdagmiddag een waarschuwingsschot gelost toen agenten achter de mogelijke verdachte van een schietpartij aangingen. Dat gebeurde rond 15.15 uur bij de Friesestraatweg in Stad.
Agenten gingen af op de melding van een schietincident. Eenmaal ter plaatse ging de verdachte ervandoor. De politie zette te voet de achtervolging in en loste daarbij een schot.
Er zijn twee verdachten aangehouden, meldt de politie. Op foto's is te zien dat agenten een man in de boeien hebben geslagen.
Er is ook een derde persoon aangehouden, dat gaat om een minderjarige jongen. Hij negeerde het afzetlint en liep op het plaats delict. Daarna volgde hij aanwijzingen van de agenten niet op en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De jongen is inmiddels weer vrijgelaten.
De kruising van de Watermanstraat en Noorderkroonstraat werd afgesloten. De politie is op zoek naar mensen die het incident hebben zien gebeuren.

'Veel geschreeuw en gedoe'

Een buurtbewoner was in de tuin van zijn vader bezig. ‘In één keer hoor ik een heleboel geschreeuw en gedoe hier op straat, toen zijn we een beetje stiekem gaan kijken. We zagen twee mannen die ruzie maakten met elkaar.’
De politie heeft een man in de boeien geslagen
De politie heeft een man in de boeien geslagen © ProNews
Hij en zijn vader zagen een van de mannen met een pistool. ‘Je vraagt je dan wel af: is dit nou echt, of zijn ze een toneelstukje aan het opvoeren?’

Doffe klap

Dat werd duidelijk toen er daadwerkelijk geschoten werd. ‘Dat moment hebben we niet gezien, maar wel dat het pistool gericht werd, en die ene man viel ook. Onder het viaductje hoorden we een doffe klap.’
‘Het is een hoop sensatie, en het is een bizar idee dat mensen met doorgeladen pistolen gewoon zo dichtbij rondlopen.’
Dit bericht is geüpdatet met informatie van een ooggetuige en het nieuws dat er twee personen zijn aangehouden