Instellingen

Zure nederlaag SC Veendam in Volendam

VOLENDAM - Sportclub Veendam heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 3-2 verloren. De winnende treffer van de thuisploeg viel in blessuretijd. De nederlaag was zuur want Veendam vocht zich knap terug in de wedstrijd na een 2-0 achterstand.

De beginfase was desastreus voor de ploeg van trainer Gert Heerkes. Binnen twee minuten stond Volendam al op voorsprong. Robert Mühren rondde een aanval door het centrum beheerst af. Veendam werd bij vlagen weggetikt door de thuisploeg. Daarnaast leed Veendam ook veelvuldig balverlies door het vroeg druk zetten van de Volendammers.

Rico Wolven stond met balverlies aan de basis van het tweede doelpunt. Hij leverde de bal knullig in. Achmed Ahahaoui profiteerde uiteindelijk. Veendam herstelde zich daarna iets, maar mocht van geluk spreken dat met name Mühren twee keer in kansrijke positie het doel van keeper Leonard Nienhuis op een haar na miste.

Veendam verscheen halverwege de eerste helft voor het eerst dreigend voor het doel van Volendam. Sander Rozema kopte uit een vrije trap van Lars Lambooij tegen doelman Robbin Ruiter aan. De thuisploeg kreeg vervolgens nog twee goede kansen om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Mühren en Jack Tuyp schoten over en naast.

Heerkes paste in de rust een dubbele wissel toe. Wolven en Panagiotis Rampavilas gingen eruit. De Griek debuteerde in de basis als vervanger van de geschorste Anco Jansen. Ferhat Gorgülü en Haaye Feenstra kwamen in het veld. Met name door de inbreng van de eerste stond het verdedigend beter bij Veendam.

De aansluitingstreffer kwam uit de lucht vallen, maar was wel zeer fraai. Cruz Vicente pikte een afgeslagen hoekschop op, combineerde met Danny Menting en kogelde de bal in het doel. De gelijkmaker was van nog grotere schoonheid. Na een vlot lopende aanval zette Cijntje de bal voor. Pepijn Kluin kopte de bal bekeken in de touwen.

Veendam deelde na dit doelpunt de lakens uit aan de 'Volendamse Dijk', maar het overwicht leverde geen kansen op om de winnende treffer te maken. Jack Tuyp schoot Volendam in de extra tijd naar de overwinning.

Veendam heeft 10 punten uit 14 wedstrijden en is een plek gezakt op de ranglijst. De ploeg is gepasseerd door FC Emmen en staat op de zeventiende plaats.