RTV Noord-verslaggever Peter Steinfort mogelijk vervolgd voor verboden wapenbezit

GRONINGEN - RTV Noord-verslaggever Peter Steinfort wordt mogelijk vervolgd voor verboden wapenbezit.
Hij is officieel aangemerkt als verdachte en het Openbaar Ministerie moet nu besluiten of hij al dan niet wordt vervolgd. Steinfort had voor een reportage over het toenemende aantal berovingen met een balletjespistool zélf zo'n pistool aangeschaft. Hij deed dat eerder deze week in Duitsland waar de neppistolen legaal te verkrijgen zijn.
Steinfort wilde hiermee laten zien hoe eenvoudig het is om aan zo'n pistool te komen. Hij deed dit vanuit journalistiek oogpunt. In Nederland is het in bezit hebben van zo'n wapen strafbaar. Er staat maximaal 9 maanden gevangenisstraf op of een boete van 45-honderd euro. De reportage is vrijdagavond uitgezonden op TV Noord.

Reactie hoofdredactie RTV Noord

Hoofdredacteur van RTV Noord Mischa van den Berg zegt in een reactie dat hij de formele houding van de politie begrijpt, maar dat het wapen vanwege puur journalistieke redenen is gekocht.
"We wilden alleen laten zien hoe gemakkelijk het is om aan zo'n wapen te komen. Het probleem ligt niet zozeer bij ons maar aan het gegeven dat het zo eenvoudig is om in een buurland als Duitsland de wapens te kopen en in te voeren in Nederland. We hebben journalistiek zeer verantwoord gehandeld en absoluut niet de intentie gehad criminele handelingen te verrichten".