RTV Noord-verslaggever Peter Steinfort niet vervolgd voor verboden wapenbezit

GRONINGEN - RTV Noord verslaggever Peter Steinfort wordt niet vervolgd voor het in het bezit hebben van een balletjespistool.
Na een reportage vrijdagavond op TV Noord waarin Steinfort liet zien dat hij in Duitsland een balletjespistool had aangeschaft bracht hij zelf het pistool naar het politiebureau. Daar werd hij enige tijd vast gehouden voor verhoor.
Steinfort werd vervolgens officieel aangemerkt als verdachte, maar het Openbaar Ministerie besloot zaterdag Steinfort niet te vervolgen omdat overduidelijk is dat de verslaggever het pistool louter voor journalistieke doeleinden had aangeschaft.
Steinfort had voor de reportage over het toenemende aantal berovingen met een balletjespistool het pistool eerder deze week in Duitsland aangeschaft. De neppistolen zijn daar legaal verkrijgbaar. Steinfort wilde laten zien hoe eenvoudig het is om aan zo'n pistool te komen. In Nederland is het in bezit hebben van zo'n wapen strafbaar. Er staat maximaal 9 maanden gevangenisstraf op of een boete van 4500 euro.