Instellingen

Verwarde man dreigt woning op te blazen

© Persbureau Meter

PEIZE - Een verwarde inwoner van Peize heeft zaterdagmiddag voor grote commotie gezorgd in zijn dorp. De 61-jarige man had zijn woning aan het Zetveld vol met gas laten lopen en was daarna vertrokken.

Bijl


De man werd rond 15.00 uur met een bijl in zijn handen aangetroffen in op de N381 bij Beilen. Bij zijn aanhouding verwondde hij een agent aan het hoofd. Op het politiebureau vertelde hij uit zichzelf dat zijn huis in Peize vol gas had laten lopen en kaarsen had aangestoken.

Levensgevaarlijke situatie

De brandweer liet daarop inwoners van negen woningen in de omgeving evacueren vanwege explosiegevaar en gooide de ruiten van het huis in om het gas te laten ontsnappen. Uit inspectie bleek dat er in de badkamer al een brand woedde. Alle gaskranen in het huis stonden open en ook waren er twee gasflessen open gezet. De politie sprak van een levensgevaarlijke situatie. Buurtbewoners konden rond 18.00 uur terugkeren naar hun huizen.

'Man zorgde al jaren voor overlast'
Uit gesprekken met buurtbewoners blijkt dat de man al jarenlang zorgt voor overlast in de buurt. De bewoners willen dat de man niet meer terugkeert in zijn woning en gaan stappen ondernemen. De man zit voorlopig vast.