Instellingen

Eis: Drie jaar cel voor overval op Zeeman in Oude Pekela

© Archief (Dennie Gaasendam/112groningen)

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie eist voor de overval op de Zeeman in Oude Pekela een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De man kwam op 11 augustus de winkel binnen en bedreigde een cassière met een groot keukenmes. Hij griste honderd euro uit de kas en ging er vandoor. De verdachte erkent de overval te hebben gepleegd. Hij had eerder die dag geld gestolen van zijn vader en wilde hem op deze manier terugbetalen.

Justitie spreekt van een buitengewoon heftig feit. Het slachtoffer van de overval is zo getraumatiseerd dat ze nooit meer aan het werk is gegaan en nu zonder baan zit. Bovendien liep de verdachte nog in een proeftijd van een eerdere veroordeling.

Volgens de officier van justitie zou een een onvoorwaardelijke celstraf van drie jaar passend zijn. Hij wil echter wel rekening houden met het advies van deskundigen, die menen dat er nog wel wat te maken is van de jonge verdachte als hij op tijd een intensieve behandeling krijgt.