Uitzending Peter R. de Vries resulteert in 10 bruikbare tips

GRONINGEN - De uitzending op zondag 27 november van Peter R. de Vries over de onopgeloste moord op de Groningse Antoinette de Bont heeft tot nog toe tien bruikbare tips opgeleverd.
Aanknopingspunten

Bij de politie kwamen na de uitzending twintig telefoontjes binnen. Bij de misdaadverslaggever zelf zijn circa 35 tips binnengekomen. In totaal zijn tien bruikbare tips naar voren gekomen. Dit geeft het cold case team van de noordelijke politie mogelijk nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek. De tips variëren van informatie over de herkomst van de stenen waarmee een tas met lichaamsdelen werd verzwaard, de EGD-bus die door een passant werd gezien, tot tips over de vindplaats bij het Peizerdiep.

Harry Roo

In de uitzending werd gesproken over een mogelijk verband tussen de moord op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo. De zaak Bont vertoont namelijk opvallende overeenkomsten met de zaak Roo. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo in een riviertje bij Bremen teruggevonden. Ze zaten in een sporttas, net als in het geval van Antoinette de Bont. De lichaamsdelen van Antoinette werden op 3 augustus gevonden. Haar romp werd op 31 juli 1995 gevonden.
Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De romp was verpakt in plastic en omwonden met opvallend koord. Ook Antoinette's romp was op deze wijze verpakt.
In de komende uitzending van 4 december wordt nogmaals ingegaan op het mogelijke verband tussen beide zaken.