Onzekerheid duurt voort voor Donar

De cheerleaders zijn er klaar voor
De cheerleaders zijn er klaar voor © RTV Noord
Het is nog altijd niet duidelijk of er komend seizoen op het hoogste niveau wordt gebasketbald in Groningen. De curatoren van Donar hoopten vrijdag duidelijkheid te krijgen van de licentiecommissie, maar de beslissing wordt over het weekend heen getild.
Zowel de curatoren als de investeerders hadden goede hoop dat de licentiecommissie voor het weekend met een uitspraak zou komen, waardoor er eindelijk duidelijkheid zou komen voor Donar. Vrijdagmiddag heeft de licentiecommissie echter laten weten dat iedereen die de zevenvoudig kampioen een warm hart toedraagt nog iets meer geduld nodig heeft.

Crediteurenakkoord

Een dikke twee weken geleden eiste de licentiecommissie dat de investeerders alsnog een crediteurenakkoord zouden sluiten als ze de licentie voor komend seizoen wilden overnemen. Er werd gesproken van een 'onmogelijke eis', omdat het eerder niet was gelukt om zo'n akkoord te sluiten.
Toch deden de curatoren een voorstel richting de schuldeisers, met daarin een belangrijk nuanceverschil. Mochten de crediteuren het voorstel accepteren, dan kunnen de curatoren ook nog achter het voormalige bestuur van Donar aan, om via die weg hun geld terug te krijgen.
De licentiecommissie verlangde tevens dat 95% van alle schuldeisers zou instemmen. Als dat zou gebeuren, stond niks een overdracht van de licentie meer in de weg, waardoor er ook komend seizoen op het hoogste niveau gebasketbald zou worden in Groningen.

Documenten overgedragen

Door de curatoren en de investeerders van Donar werden alle documenten donderdagochtend overgedragen aan de mensen van de licentiecommissie. Er werd een verzoek gedaan om alles voor het weekend af te ronden, zodat er zo snel mogelijk duidelijkheid was. Dat is de licentiecommissie niet gelukt, waardoor de onzekerheid omtrent de licentie voor het komende basketbalseizoen nog weer een paar dagen langer duurt.