Website Scholtenhuis wint prestigieuze Duitse prijs

© www.scholtenhuis.nl
GRONINGEN - De website www.scholtenhuis.nl ,waar bezoekers een virtuele reconstructie zien van het regionale hoofdkwartier van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog op de Grote Markt in de stad, is voor de vierde keer in de prijzen gevallen.
Het gaat om de German Design Award 2012. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend binnen de categorieën communicatie- en objectdesign. Voorwaarde is dat de genomineerden in hun eigen land al met een prijs voor het ontwerp bekroond zijn. Uit meer dan 1500 inzendingen is de Scholtenhuis-site uitgeroepen tot één van de vijf winnaars.
De jury is van mening dat de makers van de website de mogelijkheden van de moderne media slim hebben benut. Ze hebben het Scholtenhuis, dat niet meer bestaat, op multimediale, hedendaagse en aansprekende wijze weten te reconstrueren. Op deze manier worden zowel volwassenen als jongeren aangespoord om zich met een zwaar thema uit de Nederlandse geschiedenis bezig te houden. De German Design Award zal op 10 februari worden uitgereikt tijdens de Frankfurter Messe.
Eerder won de website al een een Gouden Reiger en de Geschiedenis Online Prijs. Vorig jaar won de site de derde prijs bij het European Design Festival in Rotterdam. De site is gebouwd in opdracht van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen.