Duitse bakkenist (37) komt om het leven bij zijspancrash tijdens grasbaanraces in Eenrum

De traumahelikopter in Eenrum
De traumahelikopter in Eenrum © Venema Media
Bij een zware crash met een motor met zijspan tijdens de grasbaanraces in Eenrum, is zondagmiddag een van de deelnemers overleden. De 37-jarige Duitser Florian Niedermeier zat als bakkenist in de verongelukte zijspan.
De 46-jarige bestuurder van de zijspan, Marco Hundsrucker, raakte zwaargewond. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tegen de boarding

De motor met zijspan vloog tijdens de derde heat van de 'Masters of Sidecars' uit de bocht en knalde op de boarding. Hoe dan kon gebeuren is nog niet duidelijk. 'Wij doen onderzoek naar de toedracht', aldus de politie.
'Daarbij wordt ook gekeken naar beschikbare camerabeelden', aldus de politie. Toeschouwers die beelden hebben gemaakt wordt gevraagd zich te melden.

Ter plekke overleden

Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder de traumahelikopter, maar hulp mocht niet meer baten. De bakkenist overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Hulpdiensten in Eenrum na de dodelijke crash zondag
Hulpdiensten in Eenrum na de dodelijke crash zondag © Venema Media
Het is niet voor het eerst dat er in Eenrum gewonden zijn gevallen bij de zijspanraces. Zo werden vorig jaar drie grasbaancoureurs per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De races werden toen wel hervat.

Evenement afgelast

Dat gebeurde nu niet. De organisatie gelastte zondagmiddag de rest van het evenement af. De ruim tweeduizend aanwezige toeschouwers werd gevraagd huiswaarts te keren.
Voor toeschouwers die dat nodig hebben is Slachtofferhulp ingeschakeld.