Flames-speler Bell functioneert niet goed, Salem grijpt in

© Acta Fotografie/Arnold Meijer
GRONINGEN - GasTerra Flames-coach Hakim Salem vindt dat David Bell nog niet voldoende functioneert. En dus grijpt hij in. Bryan Defares is binnenkort een basisspeler. Spelverdeler Bell wordt een shooting-guard.
De keuze is opmerkelijk, omdat Bell eerder dit jaar werd gepresenteerd als een grootse speler. Hij moest de sterspeler van Flames worden. ‘Met het aantrekken van David Bell heeft Flames een speler vastgelegd van de buitencategorie.’ Zo verwoorde Flames-coach Hakim Salem het, nadat de club erin was geslaagd om Bell in juni vast te leggen. Die status maakt hij voorlopig niet altijd waar. Bell moet als spelverdeler de grote leider zijn op het veld. Maar hij presteert niet voldoende. ‘David Bell moet harder verdedigen. Hij is wat dat betreft niet constant genoeg’, aldus Salem. ‘Ook als leider is het nog niet voldoende. Hij moet zich nog aanpassen en daarvoor hebben we geduld nodig.’
Salem neemt dus zijn maatregelen. ‘Bryan Defares zal binnenkort in de basis starten. Hij is dan de leider op het veld.’ De maatregel heeft gevolgen voor Alex Wesby. ‘Voortaan zal Wesby vanaf de bank beginnen’, aldus Salem.