Instellingen

Mogelijke doorbraak in moordzaak Antoinette Bont

GRONINGEN - Een 52-jarige man uit Groningen heeft zich telefonisch gemeld bij de politie in verband met de moord op Antoinette Bont. De man heeft aangegeven betrokken te zijn bij haar dood.

De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de man inderdaad betrokken is geweest bij de dood van de straatprostituee. Afgelopen zondag stond deze zaak centraal in het programma van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Die uitzending leverde tien bruikbare tips op.

Peter R. de Vries

Peter R. de Vries meldt tegenover de Telegraaf contact te hebben gehad met de politie over de zelfmelder. „De politie is er heel sceptisch over”, aldus de misdaadverslaggever. „Het gaat om een man die erg in de war is en in 1995 ook al eens heeft gezegd dat zijn vader de moord op Bont op zijn geweten heeft. Daar is toen niets van gebleken.” De Vries verwacht dan ook dat de man weer snel op straat zal staan. (bron: De Telegraaf)

Antoinette Bont

Antoinette Bont, destijds 24 jaar oud, werkte als straatprostituee in Groningen. Op 31 juli 1995 werd haar romp in het water van het Winschoterdiep bij Zuidbroek aangetroffen. Drie dagen later, op 3 augustus, werden de armen en benen van Antoinette aangetroffen in een soort sporttas in het water van het Peizerdiep. De sporttas waarin haar armen en benen zaten, kwam overeen met een sporttas die destijds door energiebedrijf Edon als onderdeel van een kerstpakket was uitgegeven.

Harry Roo

In de uitzending van Peter R. de Vries op 27 november werd gesproken over een mogelijk verband tussen de moord op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo. De zaak Bont vertoont namelijk opvallende overeenkomsten met de zaak Roo. Op 5 augustus 1995 werden lichaamsdelen van Roo in een riviertje bij Bremen teruggevonden. Ze zaten in een sporttas, net als in het geval van Antoinette de Bont.

Tijdens het onderzoek van de recherche werden twee kennissen van Roo opgepakt. Op aanwijzing van een van de verdachten werd de romp van Roo in november van datzelfde jaar gevonden, wederom in de buurt van Bremen. De romp was verpakt in plastic en omwonden met opvallend koord. Ook Antoinette's romp was op deze wijze verpakt.

In de komende uitzending van 4 december wordt nogmaals ingegaan op het mogelijke verband tussen beide zaken.