Rampavilas redt punt voor SC Veendam

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft aan de Langeleegte met 2-2 gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Invaller Rampavilas scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker. Het was het eerste balcontact voor de Griek. In de rust stond Fortuna nog met 2-0 voor.
In de eerste helft speelde Veendam uitgezonderd de eerste minuten een matige wedstrijd. De opbouw verliep zeer moeizaam. Veendam was alleen een paar keer gevaarlijk via afstandsschoten. Verdedigend zag Veendam er bij de beide doelpunten niet goed uit.
Na tien minuten spelen dook Richard Stolte op voor keeper Leonard Nienhuis. Rozema en Gorgülü kwamen te laat om de openingstreffer te voorkomen. Na een half uur kon Harrie Gommans de bal uit een vrije trap ongehinderd binnenlopen. De spits kreeg daarna ook nog een grote kans op de derde treffer.
In de tweede helft kon Veendam ook geen vuist maken. De ploeg had meer balbezit dan de Limburgers, maar deed daar te weinig mee. Twintig minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Danny Menting rondde de eerste de beste kans koelbloedig af.
In de slotfase maakte Veendam nadrukkelijk jacht op de gelijkmaker. Eerst werd een afstandsschot van Angelo Cijntje moeizaam verwerkt door de Fortuna-keeper. Uit de volgende aanval maakte Rampavilas de gelijkmaker. De Griekse aanvaller tikte de bal binnen uit de rebound.
SC Veendam blijft op de zeventiende plaats staan in de Jupiler League met 11 punten uit 15 wedstrijden.