liveblog | 22 augustus

112-nieuws dinsdag 22 augustus: Woningbrand in Marum • Autobrand bij Stadskanaal • Vechtpartij bij supermarkt

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 augustus, 21:30 uur
21:30

Brand in woning in Marum

In een woning aan de Ewsumstraat in Marum is brand uitgebroken. Naast ambulances en brandweerwagens kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Het is niet bekend hoe de bewoners eraan toe zijn, de brandweer heeft de woning geventileerd.
De hulpdiensten rukten met meerdere eenheden uit
De hulpdiensten rukten met meerdere eenheden uit © 112Groningen
18:35

Politie vindt softdrugs na controle bromfietser

De politie heeft op donderdag 17 augustus een 16-jarig persoon aangehouden in Vinkhuizen. De bromfietser kon zich tijdens een controle niet legitimeren. Na verder onderzoek vond de politie een hoeveelheid softdrugs. De persoon is naar het politiebureau gebracht.
15:55

Aanrijding in Groningen

Op de kruising van de Hereweg en de J.A. Feithstraat heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse, de J.A. Feithstraat is tijdelijk afgesloten geweest. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Ook is het niet duidelijk hoe het met de betrokkenen gaat.
Hulpdiensten zijn ter plaatse
Hulpdiensten zijn ter plaatse © 112Groningen
14:55

Vechtpartij bij supermarkt in Stad

Bij een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep in de binnenstad van Groningen is een vechtpartij geweest. Volgens stadsomroep OOG gaat het om twee mannen die met elkaar op de vuist gingen voor de automaat van lege flessen. Getuigen zouden hebben gezien hoe flessen door de lucht vlogen.
De politie heeft niemand aangehouden.
Een beschrijving van de vechtpartij op Instagram
Een beschrijving van de vechtpartij op Instagram © Politie Groningen Centrum
13:35

Vader en dochtertje komen met schrik vrij bij autobrand

Bij het buurtschap Eerste Dwarsdiep tussen Stadskanaal en Gasselternijveen is aan het begin van de middag een auto volledig uitgebrand. De inzittenden, een vader en zijn 8-jarige dochter, kwamen met de schrik vrij.
De auto ging volledig in vlammen op
De auto ging volledig in vlammen op © Persbureau Groningen
De autobrand werd ontdekt rond 13.25 uur, toen de bestuurder op de Ingenieur W.I.C. Van Veelenweg (N378) zag dat er brand onder de motorkap woedde. Ter hoogte van Eerste Dwarsdiep nam hij de afslag naar de Noordzijde, waar de man en zijn dochter de auto op tijd konden verlaten. De auto stond al snel volledig in lichterlaaie, melden RTV Drenthe en een 112-fotograaf ter plaatse.
Blusploegen uit Gasselternijveen en Gieten ontfermden zich over de autobrand, waardoor zowel de Noordzijde als de N378 in beide richtingen tijdelijk werden afgesloten voor het overige verkeer. De brandweer gaf het 8-jarige meisje een knuffeltje mee als troost om van de schrik te bekomen. Onderzoek moet verder uitwijzen hoe de brand is ontstaan.
10:35

Kop-staartbotsing bij Haren

Op de N860, de Doctor E.H. Ebelsweg tussen Haren en Waterhuizen, zijn twee auto's met elkaar een botsing gekomen. De één reed de ander van achteren aan. Volgens politie Groningen-Zuid had een van de betrokkenen last van haar nek, maar hoefde de persoon niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.
De kop-staartbotsing tussen Haren en Waterhuizen dinsdagochtend
De kop-staartbotsing tussen Haren en Waterhuizen dinsdagochtend © Politie Groningen-Zuid/Instagram