'Ernstig zedendelict' in Meerstad: politie vraagt opnieuw om camerabeelden

De Driebondsweg, gezien vanaf Meerstad in de richting van Groningen
De Driebondsweg, gezien vanaf Meerstad in de richting van Groningen © Marco Grimmon/RTV Noord
De politie verzoekt bedrijven en omwonenden in de buurt van de Driebondsweg in Groningen voor een tweede keer om camerabeelden aan te leveren die kunnen helpen bij het onderzoek naar een recent zedenmisdrijf.
Eerder meldde de politie al dat het gaat om een ernstige zaak, waarbij het slachtoffer een jonge vrouw is. Zij fietste vrijdag in de vroege ochtend, rond 5.00 uur, richting Meerstad toen de dader toesloeg. De politie wil niet zeggen wat er precies is gebeurd.
Woordvoerder Thijs Damstra: 'In het belang van het onderzoek kiezen we ervoor om dit niet te vertellen, omdat we heel zorgvuldig te werk willen gaan.'
We hebben een signalement. Misschien maken we dat later alsnog bekend, als dat nodig is
Thijs Damstra, woordvoerder politie

Donkerkleurige auto

Dat geldt ook voor informatie over de vermoedelijke dader. Meer dan dat hij in een donkerkleurige auto wegreed in de richting van de ringweg, wil de politie vooralsnog niet kwijt. Damstra: 'We hebben een signalement. Wellicht maken we dat later alsnog bekend, als dat nodig is.'
Met de camerabeelden, die door het publiek worden aangeleverd, hoopt de politie de gangen van de verdachte te kunnen nagaan. 'Wellicht hield hij zich vooraf al in de omgeving op, of reed hij rond op het bedrijventerrein. Misschien is er op de beelden een nummerplaat te zien', aldus Damstra.

Tien tips na eerste oproep

Tot nu toe heeft de politie ruim tien tips binnengekregen na een eerste oproep, afgelopen vrijdag. Met de tweede oproep hoopt de politie te voorkomen dat camerabeelden, die van belang kunnen zijn, verloren gaan. In veel gevallen worden opgeslagen camerabeelden na een aantal dagen automatisch overschreven.