Instellingen

Kamerleden bezoeken sociale werkvoorzieningen

GRONINGEN - Het protest tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening wordt steeds luider. Een aantal politieke partijen, vakbonden en de directies van de bedrijven hebben de handen ineen geslagen om het kabinet op andere gedachten te brengen.

In Groningen werden de afgelopen weken al tienduizend handtekeningen opgehaald tegen de bezuinigingen. Kamerleden van op de PvdA en SP gingen maandag op bezoek bij de sociale werkplaatsen in Winschoten en Groningen. Zij deden dat in het kader van de landelijke ' Armoede Werkt Niet- tour'. Daarmee protesteren zij tegen de maatregelen die het kabinet wil nemen bij de werkvoorziening, de bijstand en voorzieningen voor jong gehandicapten.

Kamerleden van de SP en de PvdA bezochten werkvoorzieningsschap Iederz in de stad. Samen met de vakbond riepen ze medewerkers op om komende zaterdag deel te nemen aan de landelijke demonstratie in Den Bosch. De bezuinigingen moeten van tafel. Het overkoepelend orgaan van de sociale werkplaatsen riep het kabinet maandag op juist te investeren in plaats van te bezuinigen.

Aan de kamerleden van de PvdA en SP zal het niet liggen. De twee linkse oppositiepartijen staan pal voor het overeind houden van sociaal werk. Maar wat betreft het kabinet moeten de hervormingen op het sociaal werk door gaan, omdat het aantal mensen wat er werkt volgens het kabinet veel te groot is.