Zevenduizendste foto op Groningen in Beeld

Hervormde kerk met Juffertoren in Schildwolde
Hervormde kerk met Juffertoren in Schildwolde © Cor Krijger
GRONINGEN - Vrijdag werd de 7.000e foto op de RTV Noord fotosite 'Groningen in Beeld' geplaatst: een foto van de hervormde kerk met Juffertoren in Schildwolde, gemaakt door Cor Krijger.
De fotocollectie is door de jaren heen ontstaan dankzij bijdragen van honderden amateurfotografen in de provincie Groningen, die allen op hun eigen wijze plaatjes maakten van hun landschap, hun straat, dorp of stad, hun provincie.
Mede door de -vaak nostalgische- commentaren en herinneringen die bezoekers van de website bij de foto's plaatsten is een uniek beeld ontstaan van Groningen. Dagelijks worden de foto's door een groot publiek in binnen- en buitenland bekeken.
Gezien de hoge bezoekersaantallen en de vele positieve reacties kan worden geconcludeerd dat Groningen in Beeld een krachtige bijdrage levert aan een positief beeld van de Provincie Groningen. Niet zelden schrijven bezoekers van de site spontaan in hun reacties dat de foto's hen hebben geïnspireerd om een bezoek te brengen aan Groningen, of er naar terug te keren voor een 'nostalgisch reisje'.
Groningen in Beeld zit ook op Twitter: @groningenbeeld