Geflatteerde nederlaag SC Veendam

LEEUWARDEN - Sportclub Veendam heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 5-1 verloren. De ploeg van trainer Gert Heerkes was grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig.
Het is de achtste keer op rij dat de ploeg niet wist te winnen.
Veendam kwam uitstekend uit de startblokken op het moeilijk bespeelbare veld. De terugkeer van Anco Jansen na twee wedstrijden schorsing was merkbaar. De topscorer was voortdurend aanspeelbaar en dreigend. Na tien minuten spelen opende Veendam de score via Pepijn Kluin. De spits kopte uit een haast onmogelijke hoek raak. Danny Menting was een paar minuten later dichtbij de tweede treffer. Hij miste oog in oog met Cambuur-keeper Robbert te Loeke.
Cambuur werd daarna iets sterker. De gelijkmaker na ruim een kwartier spelen werd ingeleid door een fout van doelman Leonard Nienhuis. Hij verwerkte een afstandsschot van Schepers niet goed Van der Heide kon de rebound binnenschuiven. Ook bij de tweede treffer van de Friezen ging de keeper niet vrijuit. Hij reageerde te laat op een steekpass op De Vries. De aanvaller kon de bal onder Nienhuis doortikken. De Vries maakte ook het derde doelpunt.
In de tweede helft probeerde Veendam manmoedig de opgelopen achterstand weg te werken. Het leverde wel veel balbezit op, maar echte kansen kwamen er niet. Cambuur beperkte zich tot verdedigen en kwam af en toe op de helft van Veendam. Uit een van de counters maakte Melvin de Leeuw 4-1. Hij kreeg vrije doortocht van de verdediging van de Veendammers. De wedstrijd was daarna gespeeld. Nogmaals De Leeuw bepaalde de eindstand op 5-1.