Stel overvallen in woning

FROOMBOSCH - Een 30-jarige man uit Froombosch en zijn 22-jarige vriendin zijn zaterdagnacht in een woning aan de Ruitenweg in Froombosch door vier mannen overvallen.
Diep in de nacht, rond 4.30 uur drongen de vier overvallers de woning binnen. De man en zijn vriendin werden bedreigd met een mes. De overvallers eisten geld. Toen de bewoner hen dit niet kon geven namen ze zijn auto mee. Ook namen de overvallers laptops, mobiele telefoons en hennep mee.
Kort na de melding van de overval werd in de omgeving een 26-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. Een getuige zag iemand met een laptop bij een auto staan en vertrouwde het niet. De man werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Of hij iets met de overval van doen heeft is nog niet duidelijk.
Er werd direct een zoektocht ondernomen naar de gestolen auto en de verdachten. In Slochteren troffen agenten de auto met draaiende motor tegen een boom 'geparkeerd' aan. Van de verdachten ontbrak echter ieder spoor. Met behulp van een warmtecamera en een politiehond is een nabijgelegen bosperceel afgezocht, maar de daders werden niet gevonden.
Forensische rechercheurs zijn begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning van het slachtoffer. De vluchtauto is in beslag genomen om onderzocht te worden. De politie heeft het vermoeden dat het niet gaat om een willekeurige woningoverval. In de woning aan de Ruitenweg werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie onderzoekt of dit de aanleiding geweest kan zijn voor de overval.