Johnny B. verdacht van tientallen nieuwe zaken

GRONINGEN - Johnny B. wordt verdacht van 17 brandstichtingen en 11 inbraken.
Dat heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt tijdens een speciale persbijeenkomst in Delfzijl. Aanleiding van de politie om B. in de gaten te houden was een woninginbraak. Onder meer door het aftappen van zijn telefoon kreeg de politie hem uiteindelijk op de korrel. Daarna is Johnny B. lange tijd gevolgd om het bewijs rond te krijgen. Hij is aangehouden voor een schuurbrand in Ten Post op 18 november. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook betrokken is bij de andere zaken.
Johnny B., die bekend staat als de brandstichter van 't Zandt, is maandagochtend op zijn werk in Siddeburen gearresteerd. In zijn woning in Harkstede is huiszoeking verricht. Daar werden een laptop, een usb-stick en een trui in beslag genomen.
B. werd in december 2008 veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, voor drie brandstichtingen of pogingen daartoe in 't Zandt en omgeving. In het voorjaar van 2010 kwam hij vrij. In het dorp ontstond indertijd veel onrust door de branden. Het leger werd zelfs ingezet om de dader op te sporen.