Pandbewoners komen met schrik vrij na brand op industrieterrein Winschoten (update)

Een uitgebrande ruimte in het pand waar de brand woedde
Een uitgebrande ruimte in het pand waar de brand woedde © Jan Been/RTV Noord
De brandweer heeft dinsdagochtend een brand geblust in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg in Winschoten. De brandweer schaalde daarbij snel op naar zeer grote brand, omdat zich mogelijk nog personen in het pand zouden bevinden.
De melding van de brand kwam rond 09.00 uur binnen. Volgens woordvoerder Johan Bosklopper van de brandweer was er sprake van 'een uitslaande brand in een vrij groot pand', waarbij veel rook vrij kwam. Daarbij wist de brandweer twee mensen in veiligheid te brengen die op de bovenverdieping in het pand wonen. 'Die mensen zijn op tijd gealarmeerd en hebben geluk gehad', laat hij weten.
Een van de twee slachtoffers is naar het ziekenhuis overgebracht. Voor het andere slachtoffer was een ziekenhuisbezoek niet nodig en volstond een controle door ambulancepersoneel.
Pandbewoners komen met schrik vrij na brand op industrieterrein Winschoten

Rookschade

Meerdere blusploegen van de brandweer kwamen naar Winschoten om te helpen, evenals andere hulpdiensten. Delen van de Industrieweg, Oliemolenweg en Parallelweg werden daarbij tijdelijk afgesloten. 'De brand was even heel hevig en heet. We wilden voorkomen dat het vuur zou overslaan op andere panden en dat is gelukt. Wel hebben omliggende panden wat rookschade.'
Een uur na de melding van de brand liet de brandweer weten dat er geen mensen meer in het pand aanwezig waren en dat het sein brand meester was gegeven. Voor de bewoners van het pand die in veiligheid werden gebracht zoekt de gemeente Oldambt tijdelijk vervangende woonruimte.
Hoe de brand is ontstaan wordt nog uitgezocht.
Update: het artikel is aangevuld met meer informatie over de bewoners van het pand.