Instellingen

Twee mannen aangehouden voor overvallen cafetaria's

GRONINGEN - De politie heeft twee mannen van 18 en 26 jaar aangehouden in verband met drie gewapende overvallen op cafetaria's in de stad Groningen.

De overvallen werden in de maand en oktober en november gepleegd. Zaterdagavond 15 oktober werd op een cafetaria in de Vechtstraat in Groningen een gewapende overval gepleegd. Twee mannen kwamen rond 22.00 uur het afhaalrestaurant binnen en bedreigden de medewerkers met een stroomstootwapen en een mes. De verdachten die hun gezicht hadden afgeschermd, eisten geld. Met een geldbedrag gingen ze er vandoor. De overval werd geregistreerd door bewakingscamera's.

Donderdag 3 november werd een cafetaria aan de Zaagmuldersweg in Groningen door twee personen overvallen. Een man met een masker op bedreigde een medewerkster ook met een stroomstootwapen. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor. Ook deze overval is geregistreerd door bewakingscamera's. De derde overval werd gepleegd op vrijdagavond 4 november op een cafetaria in de Grote Beerstraat in Groningen. Ook daar heeft de medewerkster onder bedreiging van een stroomstootwapen een geldbedrag afgegeven.

Mede naar aanleiding van vele tips heeft de politie woensdagavond en donderdagmorgen twee verdachten aangehouden. Eerder deze week heeft de politie een doorzoeking in een woning in de Adriaan Pauwstraat verricht. Daar werd een aantal goederen aangetroffen die mogelijk verband houden met de serie overvallen. Het opvallende zwart-wit geblokte masker is nog niet gevonden.