Donar strikt Engelsman met Nederlandse roots voor drie jaar

Sam van Oostrum in actie namens Den Helder Suns
Sam van Oostrum in actie namens Den Helder Suns © Donar
Donar maakt deze week alle nieuwe spelers van de selectie voor komend seizoen bekend. Sam van Oostrum (24) is de vijfde aanwinst die wordt voorgesteld. De Engelsman met Nederlandse roots tekent voor drie seizoenen.
De 1.98 meter lange Van Oostrum begon zijn loopbaan bij Itchen College in het Engelse Southampton en speelde met dat team ook eens op het Holland Nordic Basketball Tournament (HNBT) in Groningen. Daarna ging hij naar Franklin Pierce University (NCAA2) in de Verenigde Staten, voordat hij naar Nederland vertrok.
De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Den Helder Suns op de guardpositie. Het afgelopen seizoen was hij gemiddeld goed voor 12,1 punten, 6,0 rebounds en 5,7 assists per wedstrijd.

Basketbal-familie

Sam van Oostrum komt uit een echte basketbal-familie. Zijn oudere broer Nigel (32) speelde jarenlang voor Landstede Hammers in Zwolle en veroverde met die club in 2019 de landstitel ten koste van Donar. Zijn andere broer, Devon (30), speelde jarenlang in het buitenland en kwam in Nederland eveneens uit voor Landstede en daarvoor speelde hij één seizoen bij Heroes Den Bosch.
Sam van Oostrum is tweetalig en heeft een dubbele nationaliteit. Zijn voorkeur gaat uit naar het Engels, hoewel er binnen het gezin Van Oostrum vooral Nederlands wordt gesproken.

Selectie

De selectie bestaat nu, voor zover officieel bekend, uit Kjeld Zuidema, Sander Hollanders, Lars Jung, Jordy Kuiper en Sam van Oostrum. De buitenlandse aanwinsten worden later in de week bekendgemaakt.