Donar contracteert Sloveen en twee Litouwers

David Gabrovsek gooit zijn eerste balletje in Martiniplaza
David Gabrovsek gooit zijn eerste balletje in Martiniplaza © Donar
Donar heeft voor het komende seizoen tot nu toe drie buitenlandse spelers vastgelegd. Het gaat om de Sloveen David Gabrovsek en de Litouwers Justinas Ramanauskas en Karolis Babušis.
De 28-jarige Gabrovsek kwam het afgelopen seizoen uit voor Karditsas, op het hoogste niveau in Griekenland. Daar was hij goed voor gemiddeld 6,7 punten, 1,8 rebounds en 1 assist per wedstrijd. Eerder kwam Gabrovsek uit voor clubs in Slovenië en IJsland. Hij genoot zijn basketbalopleiding aan twee colleges in de Verenigde Staten. Hij heeft bij Donar een tweejarig contract getekend.
Op de site van Donar laat coach Andrej Stimac weten blij te zijn met de komst van de Sloveense power forward. 'Hij passt goed, heeft duidelijk kwaliteiten als mens en speler en we zien in hem een van de leiders van het team. Hij moet ook de schakel zijn tussen de point guard en de center. Bovendien is hij sterk en taai. Als je Griekenland overleeft, dan kun je wat.'
Justinas Ramanauskas
Justinas Ramanauskas © Donar

Point guard

Justinas Ramanauskas komt uit Litouwen en genoot zijn basketopleiding bij Zalgiris. Het afgelopen seizoen speelde de 22-jarige point guard bij de Nürnberg Falcons in de Pro A League. Hij heeft een goede drive die hij af kan maken met een lay-up of middenafstandsschot, kan een driepunter schieten, maar heeft ook oog voor zijn medespelers, zo laat Donar op haar website weten.
Karolis Babušis tijdens een training van Donar
Karolis Babušis tijdens een training van Donar © Donar

Shooting guard

Karolis Babušis (23) is een 1.90 meter lange shooting guard. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen en is net als Ramanauskas geboren in Kaunas en opgeleid bij Zalgiris. Na twee seizoenen bij die club stapte hij over naar Mazekiai in de Litouwse tweede klasse. Hij was daar goed voor 13,2 punten, 2,3 rebounds en 1,7 assists per wedstrijd. Het wordt zijn eerste seizoen buiten Litouwen.