FC Groningen sluit 2011 af met overwinning

GRONINGEN - FC Groningen heeft de laatste wedstrijd van dit jaar met 1-0 gewonnen van FC Utrecht. In Euroborg was David Texeira het goudhaantje.
In de eerste helft waren er veel grote kansen over en weer. Vooral FC Groningen kreeg er veel, maar Petter Andersson en David Texeira hadden het vizier niet op scherp. Aan de andere kant had Alje Schut zomaar binnen kunnen koppen, ware het niet dat Lorenzo Burnet de bal van de lijn werkte.
Na een uur spelen kwam FC Groningen met 1-0 voor door een doelpunt van David Texeira. De Uruguayaan kreeg de bal mee van Petter Andersson en schoof hem onder doelman Van Dijk door. Vervolgens was het een rommelige wedstrijd met nog een paar grote kansen voor Dusan Tadic. Ondanks dat FC Utrecht het nog wel probeerde, hielden de Groningers stand.
FC Groningen staat nu achtste in de eredivisie met 26 punten uit 17 wedstrijden.
Opstellingen
FC Groningen: Luciano, Hiariej, v. Dijk, Kappelhof, Burnet, Andersson (61' Bacuna), Kieftenbeld, Holla (70' Pedersen), Sparv, Tadic, Texeira.
FC Utrecht: v. Dijk, Bovenberg, v.d. Hoorn (68' Vorstermans), Schut, v.d. Maarel, Sarota (61' Lilipaly), Kali, Sneijder, Duplan, Demouge, Takagi (52' Gerndt).
Statistieken:
Scheidsrechter: Gözübüyük.
Toeschouwers: 21.000.
Doelpunt: 60' Texeira 1-0.
Gele kaarten: 37' Sparv 40' v.d. Maarel, 76' Bovenberg.