Aangevaren brug bij Stroobos half september weer in gebruik

De brug bij Stroobos blijft tot half september gestremd
De brug bij Stroobos blijft tot half september gestremd © RTV Noord\Martin Drent
De brug bij Stroobos over het Prinses Margrietkanaal moet op vrijdag 15 september weer in gebruik zijn. Dat meldt Rijkswaterstaat.
De brug net over de Friese grens werd op donderdag 17 augustus, rond 3.00 uur 's nachts aangevaren door een binnenvaartschip. De brug beschadigde daarbij behoorlijk. Sindsdien is hij ontoegankelijk voor wegverkeer, fietsers en voetgangers. Er is wel een omleidingsroute, die via de brug Eibersburen loopt.
Anderhalve week geleden meldde Rijkswaterstaat nog dat de reparatie 'nog weken' zou duren. Inmiddels is er dus een datum.

Bus voor basisscholieren

Bij de start van het schooljaar op maandag 4 september krijgen basisscholieren van CBS de Claercamp een andere mogelijkheid. Voor hen zet Rijkswaterstaat een bus in die kinderen van en naar school brengt.
Voor middelbare scholieren is er geen vervangend vervoer. Wel plaatsen de gemeente Westerkwartier en de Friese gemeente Achtkarspelen extra borden die de omleidingsroute aangeven, en wordt er 'extra handhaving' ingezet.
De Abel Tasman Struuntocht die op 9 september plaatsvindt, gaat ook via de omleidingsroute in plaats van over de Stroobosbrug.