Onduidelijk of reizigers Holland Norway Lines kaartje vergoed krijgen bij faillissement

MS Romantika
MS Romantika © FPS/Jos Schuurman
Het is nog onduidelijk of reizigers die een ticket hadden geboekt bij de financieel wankele veerdienst Holland Norway Lines (HNL) hun geld terugkrijgen bij een faillissement. Het bedrijf lijkt weliswaar aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden, die vaak gedupeerde klanten van failliete reisorganisaties compenseert. Maar dat lidmaatschap gold slechts voor één dochteronderneming van Holland Norway Lines.
Officieel is alleen HNL Travel BV lid van de SGR. Maar dat geldt niet voor Holland Norway Lines BV. Het is volgens adjunct-directeur Carin Beckers van de SGR nog onduidelijk of mensen met een ticket bij de aanbieder van ferrycruises een overeenkomst hebben bij de bv die is aangesloten bij het garantiefonds of niet. 'Het is nu even een lastige situatie', zegt ze.

Uitstel van betaling

Het bedrijf vroeg eerder deze week uitstel van betaling aan, omdat het kampt met financiële tegenvallers. Zo moest de plaats van vertrek verhuizen van Eemshaven naar naar het Duitse Emden, waardoor veel reizigers hun overtocht annuleerden. Het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben om de financiële verliezen goed te maken.
Holland Norway Lines was niet bereikbaar om een toelichting te geven.