liveblog | 1 september 2023

112-nieuws vrijdag 1 september: Wasmand in brand bij wassalon in Stad • Bestelbus belandt in greppel in Winschoten

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 september 2023, 22:00 uur
vrijdag 1 september 2023
22:00

Hulpdiensten rukken uit voor mogelijk schietincident Delfzijl

De politie en ambulance zijn vrijdagavond uitgerukt voor een schietincident aan de Marcus Buschstraat in Delfzijl. Er is nog onbekend wat er precies gebeurd is; volgens een 112-fotograaf zou het gaan om een incident met een balletjespistool.
Hulpdiensten zijn ter plaatse in Delfzijl
Hulpdiensten zijn ter plaatse in Delfzijl © Gijs Bouman/112Groningen
20:00

Wasmand in brand bij wassalon in Stad

Bij een wassalon aan de Floresstraat in Groningen is brand uitgebroken: een plastic bak met kleding stond in de brand. De brandweer heeft de brand geblust, nacontrole verricht en de ruimte geventileerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.
Volgens een 112-fotograaf zijn er geen gewonden gevallen.
Brand aan de Floresstraat in Stad
Brand aan de Floresstraat in Stad © Patrick Wind/112 Groningen
17:00

Bestelbus belandt in greppel in Winschoten, bestuurder raakt bekneld

Op de Winschoterzijl in Winschoten is vrijdagmiddag een bestelbus van de weg geraakt. De bus belandde op zijn kant in een greppel. De bestuurder van de bus raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd.
Hulpdiensten, waaronder een traumahelicopter, zijn op grote schaal uitgerukt. De weg is afgesloten.
Bus belandt in greppel bij Winschoten
Bus belandt in greppel bij Winschoten © ProNews
16:15

Gewonde ongeval Midwolda is man van 29

Bij het ongeval op de provinciale weg N362, tussen Scheemda en Delfzijl, is een 29-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen gewond geraakt. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis.. De bestuurder van de betrokken vrachtwagen, een 38-jarige man uit dezelfde gemeente, is niet gewond geraakt.
14:30

Auto botst tegen wegversmalling in Midlaren

In Midlaren is donderdagmiddag een auto tegen een bloembak op de Groningerstraat gereden. De stenen bak staat er als wegversmalling. De aanrijding gebeurde rond 13.50 uur. Het vrouwelijke slachtoffer is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten begeleiden het overige verkeer langs de plek van het ongeval. Wanneer de weg weer volledig opengaat, is niet bekend.
Een ambulance op de Groningerstraat in Midlaren
Een ambulance op de Groningerstraat in Midlaren © Persbureau Meter
14:00

Tasjesdief aangehouden in Stad

Aan de Radebinnensingel in Stad is vanmorgen iemand beroofd van twee handtassen. De verdachte, een 22-jarige Stadjer, werd in de omgeving op heterdaad aangehouden en wordt verhoord.