Holland Norway Lines: nog steeds kans dat we weer gaan varen

De MS Romantika in de haven van Emden
De MS Romantika in de haven van Emden © ANP
Holland Norway Lines (HNL) ziet nog steeds een kans dat er weer gevaren gaat worden naar het Noorse Kristiansand. Dat meldt het bedrijf in een bericht aan klanten. De toekomstige boekingen van klanten worden dan ook niet geannuleerd.
Holland Norway Lines meldde woensdag in de financiële problemen te zijn gekomen nadat het bedrijf moest vertrekken uit de Eemshaven. Dat zorgde voor veel annuleringen en minder boekingen.

Hoop op nieuwe afvaarten

Toch houdt de rederij hoop dat er in de toekomst nieuwe afvaarten plaats kunnen vinden. Mogelijk al op korte termijn.
'Natuurlijk is het aan u om andere (vakantie)plannen te gaan maken, maar weet dat, mocht HNL doorgaan, we u heel graag weer verwelkomen!', laat het bedrijf weten. De rederij meldt verder dat er een bewindvoerder is aangesteld die gaat kijken of en hoe men verder kan. 'Er is nog steeds een kans dat we weer gaan varen en dat uw reis gewoon doorgaat', aldus Holland Norway Lines.

Alleen pakketreizen vallen onder garantiefonds

Daarbij geeft het bedrijf aan dat boekingen die zijn gedaan met een creditcard vaak worden gedekt door de kaartaanbieder. Ook raadt Holland Norway Lines aan de reisverzekeraar te benaderen.
HNL schept in het bericht ook duidelijkheid over welke reizen onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) vallen. Dat zijn alleen de vakantiepakketten, met naast een overtocht ook een hotelaccommodatie. De reis moet bovendien geboekt zijn op de website van Holland Norway Lines.
'De garantie dekt geen reguliere overtochten en minicruises. Zodra we meer informatie beschikbaar hebben, zullen we contact opnemen met passagiers die een vakantiepakket hebben geboekt.'

Onzekerheid onder passagiers

Doordat alle tochten woensdag per direct werden gestaakt, zaten reizigers met veel onzekerheden. Holland Norway Lines adviseerde passagiers die al in Emden waren voor een afvaart een hotel te zoeken of een vervangende reis te boeken.
Op de website meldt de rederij dat reizigers die op dit moment in Noorwegen verblijven met alternatief vervoer moeten terugreizen. Dat komt omdat de MS Romantika, het schip waarmee Holland Norway Lines tussen het Duitse Emden en het Noorse Kristiansand vaart, momenteel in Emden ligt en niet meer uitvaart.