Instellingen

Bauke Mollema Sporter van het Jaar

GRONINGEN - Net als vorig jaar is wielrenner Bauke Mollema, maandagavond tijdens het Groninger Noordlease Sportgala 2011 in Martiniplaza, uitgeroepen tot Sporter van het Jaar. De prijs voor Sportploeg van het Jaar ging eveneens naar de winnaar van vorig jaar: de basketballers van GasTerra Flames.

De 25-jarige Mollema kreeg de prijs vanwege zijn uitstekende prestaties van het afgelopen seizoen. In de Ronde van Spanje eindigde hij als vierde, bovendien legde hij beslag op het puntenklassement. Eerder in de Tour had hij ook al Groninger wielerhistorie geschreven door in de etappe van Gap naar Pinerolo als tweede te finishen. Mollema liet zwemster Ranomi Kromowidjojo en judoka Kim Polling achter zich.

Flames kreeg de prijs als gevolg van de bekerwinst op Bergen op Zoom. Dit jaar bleef de landstitel net buiten bereik na een spannende finale tegen Leiden. De dames van Groningen Atletiek eindigden tweede, voor de Gyas-roeiers Rogier Blink en Nanne Sluis.

Mountainbiker Henk Jaap Moorlag uit Onstwedde werd verkozen tot Sporttalent van het Jaar en Marianne Timmer sleepte de Provinciale Sportprijs in de wacht. Anko Odding tot slot mag zich Groninger Sportheld van 2011 noemen.