Incompleet Donar verliest in Wildervank eerste oefenduel

Sam van Oostrum neemt een vrije worp namens Donar
Sam van Oostrum neemt een vrije worp namens Donar © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Donar is de oefencampagne begonnen met een flinke nederlaag tegen het Engelse Leicester Riders. De wedstrijd in de Wildervanckhal eindigde in 75-104.
Voorafgaand aan het duel werd bekendgemaakt dat coach Andrej Stimac een tweejarig contract heeft getekend bij de club en dat Stadjer Stefan Hendriks het komende seizoen de assistent-coach is.

Incompleet team

De drie Amerikanen van Donar (John Meeks, Dakota Quinn en Theo John) waren nog niet inzetbaar, omdat zij nog geen werkvergunning hebben. Jordy Kuiper deed niet mee vanwege een enkelblessure. De starting five bestond uit Kjeld Zuidema (aanvoerder), Sander Hollanders, David Gabrovsek, Justinas Ramanauskas en Karolis Babušis.
Zuidema: 'Ik ben heel erg blij om hier nu te mogen staan'

Snel op achterstand

De Engelsen kwamen sterker uit de startblokken. Donar had na tien minuten een achterstand van drie punten (21-24). Halverwege waren de Engelsen nog twee punten uitgelopen: 44-49.
Na rust liepen de bezoekers nog verder uit. Na drie kwarten stond het 64-75. In het laatste bedrijf werd het verschil nog veel groter. Topscorer aan de kant van Donar was Gabrovsek met achttien punten.
Stimac: 'Een opluchting na zo'n gekke zomer'

Programma

Volgende week verblijft Donar in Zwitserland voor drie oefenduels. Op zaterdag 16 september spelen de Groningers in Assen tegen Eisbären Bremerhaven. Een week later begint Donar aan de competitie met een thuisduel tegen Heroes Den Bosch.