Kevin van Veen bezorgt FC Groningen 0-2 zege op TOP Oss

Kevin van Veen viert de openingstreffer tegen TOP Oss
Kevin van Veen viert de openingstreffer tegen TOP Oss © OrangePictures
Dankzij twee goals van Kevin van Veen heeft FC Groningen een 0-2 zege geboekt op TOP Oss. Het duurde even, maar de dop is van de ketchupfles en dat leverde de FC een verdiende overwinning op.
FC Groningen begon opnieuw met Johan Hove in de basis. Hove is nog steeds niet verkocht en dus kon trainer Dick Lukkien een beroep op hem doen. Het eerste opvallende moment van de wedstrijd vond plaats in de achtste minuut. Na aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Stan Teuben werd TOP Oss-trainer Ruud Brood naar de tribune gestuurd door de leidsman.
Brood zag vanaf de tribune dat FC Groningen voor het eerst gevaarlijk was, in de dertiende minuut. De inzet van Luciano Valente ging echter net voor de goal van TOP Oss-doelman Mike Havekotte langs. Meteen na de kans moest Romano Postema geblesseerd het veld verlaten. Hij werd dus al vroeg in de wedstrijd vervangen door Fofin Turay.

Kansen FC Groningen

Turay liet in de 24e minuut meteen goed werk zien. Hij veroverde de bal rond de middenlijn, zette goed door en bracht Valente in stelling. De jonge middenvelder had de openingstreffer op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de paal. Na een half uur was Kevin van Veen voor het eerst gevaarlijk. De naarstig op zoek naar een goal zijnde spits zag zijn vrije trap via een verdediger van TOP Oss net naast het doel verdwijnen.

Wedstrijd stilgelegd

Nadat TOP Oss aan de andere kant twee mogelijkheden had gekregen via Enrico Erick Dueñas Hernández, legde scheidsrechter Teuben het duel in de 34e minuut stil. Een deel van de supporters van TOP Oss verliet plotseling de tribune achter het doel van hun ploeg, wat ervoor zorgde dat Teuben een korte pauze inlaste.

Eerste goal Van Veen

De onderbreking was van korte duur want vijf minuten later werd het duel alweer hervat. Het zorgde ervoor dat Teuben acht minuten blessuretijd bijtrok. En in die extra tijd gebeurde veel. Eerst moest Havekotte redding brengen op een inzet van Valente, waarna Kevin van Veen eindelijk een doelpunt kon vieren. Hij kopte een vrije trap overtuigend achter Havekotte.
Na de pauze begon FC Groningen slordig en dat leverde twee mogelijkheden op voor Konstantinos Doumtsios. Eerst kopte hij naast en even later belandde zijn inzet in de handen van FC Groningen-keeper Verrips. Inmiddels was Noam Emeran bij FC Groningen in de ploeg gekomen als vervanger van Paulos Abraham.

Opnieuw Van Veen

Zijn eerste actie in de 66e minuut was een uitstekende voorzet op Van Veen die de bal simpel achter Havekotte kon werken en zo zijn tweede doelpunt met Emeran kon vieren. Hij moest er even op wachten, maar daar waren dan de beloofde doelpunten van de spits van FC Groningen.
TOP Oss probeerde daarna nog iets terug te doen en slaagde daar via Amine Rehmi bijna in, maar zijn schot ging rakelings naast de goal van Verrips. Aan de andere kant werkte TOP Oss-verdediger Zitman de bal bijna in eigen doel. Met kunst en vliegwerk wist hij dat net te voorkomen. De laatste kans was voor invaller Daleho Irandust. Zijn prima schot werd gered door Havekotte.

Gestegen naar plek vijf

Dankzij de zege is FC Groningen gestegen naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met zeven punten uit vier wedstrijden, twee punten achter de koplopers Roda JC en Jong PSV. De volgende wedstrijd van de FC is op 15 september als ADO Den Haag op bezoek komt in Euroborg.