Bestuur Flames treedt terug

GRONINGEN - Het voltallige bestuur van basketbalclub GasTerra Flames heeft haar functies neergelegd. Dat werd dinsdagavond op een persconferentie bekend gemaakt. Totdat er een nieuw bestuur is geformeerd, is het huidige bestuur demissionair.
In een persverklaring van Flames valt over het opstappen het volgende te lezen:
'Naar aanleiding van een interview met voorzitter Rob Schuur in Dagblad van het Noorden van 10 december jl. zijn er uitingen geweest, zowel anoniem op het gastenboek van donarbasketbal.nl als in de schrijvende pers en RTV Noord, die erg op de persoon waren gericht. En die niets te maken hadden met de goede intenties waar dit bestuur altijd voor heeft gestaan. Bovendien werd de relatie naar privé en dagelijks werk getrokken. Het getoonde gedrag is respectloos en voor ons onacceptabel. Privé en dagelijks werk moet gescheiden kunnen blijven van vrijwilligerswerk.'
Het demissionaire bestuur zal over een aantal weken een commissie samenstellen die op zoek moet naar een nieuw bestuur.
Schuur liet vorige week op zijn Facebook-pagina al doorschemeren ermee te willen stoppen: 'Ik draag de sleutels graag over. Ik heb het er wel mee gehad. Van een faillissement naar een kampioenschap, naar nog steeds een eerste plaats in de competitie, naar een totaal afbranden. Dat voelt niet goed.'
Schuur wilde vorige week nog niet reageren op zijn reactie op Facebook. "Over een paar dagen horen jullie meer", aldus Schuur toen.
Technisch manager Albert van der Ark maakt geen deel uit van het bestuur. Volgens Schuur blijft Van der Ark zijn taken gewoon uitoefenen.