liveblog | 4 september

112-nieuws maandag 4 september: Aanrijding in Zuidlaren • Ontruiming na brandmelding Appingedam

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 september, 19:10 uur
19:10

Aanrijding in Zuidlaren

In Zuidlaren heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Wilhelminalaan - Voorkampen, waarbij een fietser en een automobilist met elkaar in botsing zijn gekomen. De hulpdiensten, waaronder de politie, ambulancedienst en het mobiel medisch team per traumahelikopter zijn ter plekke. De weg is afgezet met linten. Over de oorzaak van het ongeval, is niets bekend.
Ambulance en politie ter plaatse
Ambulance en politie ter plaatse © Persbureau Meter/ DuoFocus
18:50

Politie vindt overleden inwoner van Musselkanaal in woning Drouwen

De politie heeft zondagmiddag een overleden persoon gevonden in een woning aan de Gasselterstraat in Drouwen. Het gaat om een 33-jarige man uit Musselkanaal. Lees hier meer.
17:00

Drie bestuurders betrapt bij controle Eelde

Bij een alcohol- en drugscontrole in en rond Eelde zijn zaterdagavond drie bestuurders tegen de lamp gelopen. Dat meldt politie Noord-Drenthe op Instagram. Het gaat om twee automobilisten uit de gemeenten Assen (63) en Noordenveld (44), die te diep in het glaasje hadden gekeken en een 36-jarige motorrijder uit Tynaarlo. Hij reed onder invloed van drugs. Tegen het drietal is een proces-verbaal opgemaakt wat de verkeersofficier van het OM zal beoordelen.
Verder werden tijdens de verkeerscontrole, die plaatsvond tijdens het jaarlijkse bloemencorso, boetes uitgedeeld voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs. In totaal zijn 740 bestuurders gecontroleerd.
16:00

Gebouw ontruimd op bedrijventerrein Fivelpark Appingedam

Het sociaal werkvoorzieningsbedrijf van Eemsdelta, gevestigd op Fivelpoort in Appingedam, is maandagmiddag even ontruimd geweest vanwege een brandmelding. Binnen bleek er rook uit een accu in de technische ruimte te komen. Het alarm ging hierdoor af, meldt een woordvoerder van de brandweer. Hoeveel mensen naar buiten moesten en wanneer zij het pand weer in kunnen, is niet bekend.
Brandweer en politie voor het gebouw op Fivelpoort in Appingedam
Brandweer en politie voor het gebouw op Fivelpoort in Appingedam © ProNews
12:20

Brand op dak met zonnepanelen in Roden

Aan de Peter van de Veldelaan in Roden is brand uitgebroken in het dak van een woning. De brand lijkt te zijn ontstaan bij de vele zonnepanelen die op het dak liggen, zegt een 112-fotograaf ter plaatse. Brandweereenheden uit Leek, Eelde en Groningen helpen om de brand te blussen.
Brand op een dak vol zonnepanelen in Roden
Brand op een dak vol zonnepanelen in Roden © Persbureau Meter
09:30

Gaslek Helper Westsingel Groningen

Tijdens werkzaamheden aan glasvezelkabels aan de Helper Westsingel is een gaslekkage ontstaan. De straat is afgesloten. De brandweer en Enexis zijn ter plaatse. Enexis sluit het gas af.
Brandweer bij het gaslek
Brandweer bij het gaslek © 112Groningen