Instellingen

Golf van inbraken tijdens eerste kerstdag

GRONINGEN - Eerste kerstdag is voor inbrekers een lucratieve dag gebleken om hun slag te slaan. Op diverse plekken in onze provincie zijn woninginbraken gepleegd; in Haren en omgeving werden alleen al zeven inbraken gepleegd.

Serre-en tuindeuren


De dieven kwamen binnen door onder meer serre-en tuindeuren te forceren. In Haren werden inbraken gepleegd aan de Agricolahof, Jachtlaan, Slauerhofflaan, Bollandweg en de Lokveeweg. In Groningen Zuid sloegen de inbrekers hun slag in een woning aan de Bentemaborg. In Glimmen werd ingebroken in een woning aan de Zuidlaarderweg.

Blijf alert

Daarnaast werden er woninginbraken gepleegd in Doezum, Veendam, Stadskanaal en Leek. In de stad Groningen werden twee studentenhuizen door dieven bezocht. De politie waarschuwt mensen hun woning goed af te sluiten, en ook serre -en tuindeuren goed te beveiligen. Daarnaast vraagt de politie mensen, ook op tweede kerstdag alert te blijven. De kans dat inbrekers op deze feestdag opnieuw hun kans schoon zien is groot.

Ramkraak

In Winschoten tenslotte gebruikten dieven een meer agressieve methode om aan hun spullen te komen. Daar werd een elektronicazaak de dupe van een succesvolle ramkraak waarbij met een auto de ingang van het magazijn aan de achterkant van het pand werd geramd. De dieven waren zo in staat de winkel binnen te gaan en spullen mee te nemen. Wat er precies is gestolen is nog niet bekend.